Microdermabrasie – Een doorbraak in huidverbetering

microdermabrasieTraditionele abrasie methoden, zoals chemische peelings en manuele abrasie (manueel afschuren van de huid) worden gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen. De nadelen van deze methode zijn al langer bekend; ze zijn zeer pijnlijk en de dieptewerking is lastig te bepalen. Tevens bestaat er een lange genezingsperiode. De moderne microdermabrasie methode is nauwelijks pijnlijk en vereist geen speciale voorbehandeling.

De dieptewerking is uitstekend te controleren en u kunt na de behandeling direct met een schone, frisse huid weer naar huis. Een fijne straal (steriele) kristallen wordt door middel van een vacuüm langs de huid gezogen en verwijdert zo de oppervlakkige huidlaag.

Behandeling is mogelijk op drie diepteniveaus:

  • Oppervlakkige behandeling van de dode cellenlaag in de opperhuid (peeling).
    De huid kan enkele dagen gevoelig zijn en aanvoelen alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gelopen.
  • Diepe behandeling van de opperhuid (tot op de lederhuid).
    Bij deze behandeling gaat de werking dieper dan bij niveau 1. Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid kan deze, variërend van een paar uur tot enkele dagen, rood en eventueel gezwollen zijn.
  • Diepe behandeling tot in de lederhuid.
    Bij deze behandeling gaat men tot in de lederhuid, waarbij de huid na de behandeling rood en gezwollen is. Tevens zijn puntbloedingen direct na de behandeling zichtbaar. Na de eerste behandeling is er al zichtbaar resultaat.

Na 1 tot 3 behandelingen is de huid zachter, gladder en zijn pigmentvlekken, littekens en grove poriën al minder zichtbaar. Om het resultaat van de behandeling te behouden zijn aansluitende behandelingen en een persoonlijk behandelprogramma voor thuis noodzakelijk.

Gratis en deskundig huidadvies?

Daniëlle van Kicken is al jaren een expert op het gebied van huidproblemen en kan putten uit een ruim aanbod behandelingen. Na een gedegen intake-gesprek wordt een passend behandelplan opgesteld en wordt u geadviseerd op het gebied van de behandelingen én de producten voor de thuisverzorging.

Maak een afspraak