Anti-aging: hyaluronzuur en botox

Gratis deskundig huidadvies

Daniëlle van Kicken is een expert op het gebied huidverjonging, anti-aging, huidverbetering, acne en ongewenste haargroei.  Na een intake-gesprek wordt een passend behandelplan opgesteld én een advies voor de thuisverzorging. 

Maak een afspraak

U kunt bij ons in de praktijk terecht voor rimpelinspuitingen met o.a. hyaluronzuur en botox.

Hyaluronzuur

In het menselijk lichaam komt hyaluronzuur overal voor en zorgt het voor het vochtig en elastisch houden van de huid. Naarmate men ouder wordt, neemt de hyaluronzuurproductie in het lichaam af. Hierdoor ontstaan rimpels en wordt de huid slapper. Het ingespoten hyaluronzuur vult rimpels en groeven in de huid perfect op. Met een dunne naald wordt het hyaluronzuur in de huid gebracht. Het geeft tijdens het inspuiten een licht branderig gevoel dat meteen weer verdwijnt.

De behandeling is eenvoudig en vergt niet meer dan een half uur van uw tijd. De resultaten van een behandeling zijn direct zichtbaar. U ziet de gladde huid of de vollere lippen. De huid kan direct na de behandeling ietwat gezwollen zijn. Dit neemt geleidelijk af en is na één tot twee dagen verdwenen.
Meteen na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten. Hyaluronzuur wordt volledig door het lichaam afgebroken.

U profiteert zes maanden tot een jaar van het effect van de behandeling en deze kan zonder problemen worden herhaald.

Botox

Botox is wereldwijd de bekendste en meest gebruikte van alle Injectables. Snel, eenvoudig en veilig, want er is al vijftig jaar ervaring in de medische wereld met dit middel. In de zestiger jaren werd Botox voor het eerst toegepast bij neurologische aandoeningen, zoals spasmen en tics van gelaat en hals, en vanaf 1989 werd het ingezet voor cosmetische toepassing.

Neurotoxines zoals Botox blokkeren de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat de spieractiviteit tijdelijk wordt verminderd en rimpels, veroorzaakt door deze spieractiviteit, verdwijnen. Het resultaat van een Botoxbehandeling is doorgaans na 3 tot 5 dagen zichtbaar en het effect houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan. Indien regelmatig botoxbehandelingen plaatsvinden worden de behandelde aangezichtsspieren wat kleiner en slapper en ontwent u de mimiek op die plaats. De tijd tussen twee behandelingen neemt daardoor toe. Indien u stopt met de Botoxbehandelingen herkrijgen de spieren hun oude kracht. De werkzame stof in Botox is het Botulinetoxine, een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de rimpels. Bijwerkingen komen vrijwel nooit voor.

Botoxbehandeling tegen overmatig transpireren (hyperhidrosis)
Veel mensen hebben hinder van overmatig transpireren. Met Botox kan dit vervelende probleem simpel en effectief worden opgelost. Een behandeling met Botox reduceert de zweetproductie met ongeveer 90 %. De behandeling heeft alleen effect op de locatie waar de Botox is ingebracht, en heeft geen invloed op de productie elders in het lichaam. Ook blijft de afscheiding van afvalstoffen intact.

In het te behandelen gebied worden kleine oppervlakkige injecties gegeven. Na ongeveer tien dagen is het effect van de Botoxbehandeling al enigszins merkbaar en na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de Botoxbehandeling volledig is aangeslagen. Indien dit niet het geval is, kan er een na-correctie worden verricht, waarbij nog een kleine hoeveelheid Botox wordt ingespoten.

De werkingsduur van de Botoxbehandeling verschilt per persoon en is gemiddeld zes tot negen maanden. De Botoxbehandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

U wordt behandeld met originele Botox van Allergan, dan wel met originele Bocouture van Merz Aesthetics, beide volgens correcte dosering.

De firma Merz Aesthetics heeft Botuline Toxine Type A op de markt gebracht onder de naam Bocouture. Dit moderne product heeft dezelfde werking als Botox. Het is echter vrijgemaakt van vreemde eiwitten en daardoor zeer puur met minimale kans op het ontwikkelen van resistentie door het lichaam.

 

Geheim van een fantastische huid

Huidspecialiste Daniëlle deelt haar expertise, tips & de laatste ontwikkelingen met jou.

Inschrijven Nieuwsbrief