Mesotherapie en Rejuvenation

Gratis deskundig huidadvies

Daniëlle van Kicken is een expert op het gebied huidverjonging, anti-aging, huidverbetering, acne en ongewenste haargroei.  Na een intake-gesprek wordt een passend behandelplan opgesteld én een advies voor de thuisverzorging. 

Maak een afspraak

Behandelresultaten

  • Mesotherapie

mesotherapieMesotherapie is een behandeling, waarbij door middel van kleine prikjes een vloeistof met daarin een cocktail aan werkstoffen (essentiële vitaminen in een optimale concentratie, aminozuren en antioxidanten) in de middelste huidlaag worden ingebracht. De basis is hyaluronzuur, een stof die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Door de mesotherapie verbeteren de stofwisselingsprocessen in de huid, waardoor de oorzaak van de verouderingsverschijnselen wordt aangepakt. Zo wordt bijvoorbeeld het samenklonteren van collageen ongedaan gemaakt. Hierdoor worden de onderste huidlagen weer egaal en verkrijgen ze nieuwe veerkracht en elasticiteit.

De techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld en onderzocht door de Franse arts Michel Pistor (1924-2003). Tegenwoordig wordt mesotherapie vooral gebruikt voor de behandeling van huidveroudering. Mesotherapie als anti-aging techniek wordt dan gebruikt voor het bestrijden en voorkomen van rimpels, maar ook voor het bestrijden van haaruitval en/of kaalheid.

Schadelijke gevolgen van roken, luchtvervuiling en zonlicht worden eveneens aangepakt. Daarnaast werkt mesotherapie goed bij actieve acne, tegen cellulite, fijne rimpels en een droge en ruwe huid. Inmiddels is bewezen dat mesotherapie nog mooiere resultaten oplevert bij een gecombineerde behandeling met een glycolzuurpeeling. Mesotherapie is een perfect preventief middel in de strijd tegen huidveroudering. De behandelingen worden afhankelijk van de huid en het gewenste resultaatwekelijks of 2-wekelijks gedurende een periode van maximaal 8 tot 16 weken toegepast. Na deze initiële behandelperiode is voor behoud van een optimaal resultaat één keer in de zes maanden een onderhoudsbehandeling noodzakelijk.


Meso Lift – de nieuwe facelift

Mesolift is in het kort gezegd; Mesotherapie voor het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van miniprikjes. De ouder wordende huid en de door zon beschadigde huid verliezen progressief collageen, de huid verliest zijn jeugdigheid en veerkracht. Bij Mesotherapie voor huidverjonging ofwel Mesolift, wordt door krachtige vitamines en anti-oxydanten nieuwe kracht aan de huid gegeven. Mensen die een “Mesolift” hebben ondergaan beschrijven hun huid als vast, stralend, jong en gloeiend. Héél kleine hoeveelheden conventionele medicijnen en vitaminen worden geïnjecteerd in de huid.

Daar gaat de mix van Hyaluronzuur en vitaminen de schade te lijf. Fibroblasten worden geactiveerd waardoor nieuw collageen zich gaat vormen op plaatsen waar nodig. Daarnaast wordt de micro circulatie verbeterd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen door het lichaam zelf geregeld wordt.

Behandeling zelf
Gemiddeld zijn 4 à 6 sessies nodig met een tussenpozen van 1 week om een degelijk en langdurig resultaat te bereiken. Bij een sterk verouderde huid zijn er mogelijk tot 10 sessies nodig voor een optimaal resultaat.

Doel
Afhankelijk van het doel van de behandeling en in overleg met de behandelaar wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende soorten producten. Naargelang de toestand van uw huid kiezen we voor aangepaste formules met actieve werkstoffen volledig in overeenstemming met de noden van uw huid. Door verschillende concentraties samen te voegen is het mogelijk een mix te maken die voor uw huid het meest aangewezen is. Het komt zelden voor, dat een huid alleen maar verouderd is maar niet verslapt. Uw behandelende huidspecialiste zal een combinatie van extra actieve werkstoffen, precies aangepast aan de specifieke indicatie van uw huid, injecteren hetgeen bijdraagt tot het succes van een optimaal eindresultaat. De werkzame stoffen stimuleren de huid om weer in optimale conditie te komen.

Hyaluronzuur
Zo wordt er onder andere hyaluronzuur in de huid ingebracht. Hyaluron is een actieve waterbinder (ook een menseigen component) en zorgt voor een optimale vochtbalans van uw huid. Daarnaast zet hyaluron het bindweefsel aan tot het activeren van fibroplasten (cellen die collageen en elastine produceren). Met nieuw collageen en elastine wordt uw huid weer soepeler en elastischer zodat u er jaren jonger uitziet.

Vitaminen en Mineralen
Naast hyaluronzuur worden voor de huid belangrijke vitaminen en mineralen gebruikt alsook anti-oxidanten die de collageenvorming en de microcirculatie binnenin het weefsel weer op orde brengen. Zodoende wordt huidveroudering tegengegaan en de celactiviteit gestimuleerd. Ook wordt de ouderdomspigmentatie voorkomen.

Voorbereiding
Een week voor de behandeling is aangeraden om een AHA peeling behandeling te doen, deze kan in onze praktijk gedaan worden en dient om de dode huidcellen te verwijderen waardoor de mesotherapie behandeling nog sneller effect zal tonen.

Een thuisverzorging wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik tijdens de hele duur van de mesotherapie behandeling en desgewenst eventueel ook erna. Deze producten stimuleren de fibroplasten die uw eigen collageen opnieuw zal activeren en de huid algemeen zal doen stralen. Indien gewenst kan een verdovende emulsie worden aangebracht ½ uur voor de behandeling, vraag hierover advies. Lichte roodheid en gevoeligheid kan ontstaan na (elke) behandeling maar dit verdwijnt in de meeste gevallen al na 30 min. tot 3 uur na de behandeling.

Acné Vulgaris

Actieve acné stoppen! Acné vulgaris is een veelvoorkomend ongemak bij jongeren doch het gebeurt ook dat volwassenen met deze aandoening nog kampen. Een mesotherapie behandeling met BUBBLE OUT zal de ontstekingen al na 2 à 3 behandelingen tot een minimum herleiden zelfs mogelijk met volledige genezing.

Meso Cellulift – Een strakkere huid voor lichaam & gezicht

Cellulift is qua behandelmethode vergelijkbaar met de Mesolift en wordt toegepast om de huid strakker te maken. Het voornaamste verschil is dat er bij een Cellulift inspuitingen worden gedaan met homeopathische werkzame stoffen i.p.v. het Hyaluronzuur wat bij een Mesolift wordt gebruikt, het resultaat van een Cellulift is dan ook minder intensief vergeleken met het resultaat van een Mesolift.

Cellulyse – Plaatselijk vet verwijderen

Nu bestaat de mogelijkheid om het vet dat op ongewenste plaatsen zit op een vrijwel pijnloze en inspanningsloze manier te verwijderen. Door middel van het injecteren van kleine hoeveelheden actieve homeopathische bestanddelen verspreid over het te behandelen gebied wordt er voor gezorgd dat vetcellen op een natuurlijke wijze worden afgebroken en afgevoerd. Dit betekent dat er door het toedienen van kleine prikjes in de huid van het te behandelen gebied, kleine hoeveelheden werkzame stoffen worden ingebracht. De actieve bestanddelen die worden geïnjecteerd lossen het vet op, zijn waterafdrijvend en geven voeding aan de huid. Tevens wordt de bloeddoorstroming bevorderd, waarmee de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van cellulitis worden tegengegaan.

Waarmee wordt de behandeling uitgevoerd?

De behandeling wordt uitgevoerd met de zogenaamde ‘mesogun’. Dit apparaat zorgt er voor dat op een snelle en doeltreffende manier de werkzame stof wordt ingespoten.


Meso Lipolyse: vet-reductie en cellulitis bestrijden

Vet “wegspuiten” of “wegsmelten” ..het klinkt fascinerend en is thans mogelijk door de allernieuwste Lipolysis of Lipodissolve behandeling.

Hoe functioneert de Lipolyse behandeling?

In de ongewenste vetophopingen wordt rechtstreeks de substantie phosphatidylcholine (PPT) ingespoten. Deze substantie is een natuurlijk onderdeel, afgeleid van de soja plant. Het menselijke lichaam maakt deze substantie zelf aan onder meer in het kader van het vet metabolisme. De inspuitingen activeren en bespoedigen het natuurlijke metabolisme proces van ons lichaam waardoor vet wordt weggesmolten en verwijderd uit het lichaam.

Kan de Lipolyse behandeling mij doen vermageren?

Lipolysis inspuitingen zijn niet één of andere mirakel behandeling voor gewichtsverlies! Voor die vetophopingen die maar niet willen weggaan ondanks dieet, kunnen ze wel een oplossing bieden.


Mesohair – De revolutionaire behandeling tegen haaruitval en kaalheid

Kaalheid of haarverlies kan ontstaan door slechte voeding of stress maar ook door infectie, zwangerschap, meno- of andropauze of is leeftijdsgebonden. Steeds vaker is mesotherapie het antwoord op haaruitval. Vooral mensen met diffuus haarverlies, zoals bij stress, ziekte, dieet, na zwangerschap of operatie, zon, vervuiling, medicijnen, hebben er baat bij. Klinische studies laten zien dat de kans op succes groot is.

Mesohair is een unieke mesotherapie toepassing tegen kaalheid. Mesohair behandelingen remmen haaruitval of stoppen deze zelfs geheel. Bovendien stimuleert  Mesohair de zogenaamde ‘donshaartjes’ zodat u opnieuw een volwaardige haardos krijgt. De kwaliteit van uw huidige haardos zal dus toenemen. Bovendien stimuleert Mesohair de microcirculatie waardoor haargroei wordt gestimuleerd.

De meeste vormen van haaruitval kennen drie oorzaken: een verstoorde hormoonbalans in en rondom de haarzakjes, een tekort aan de juiste bouwstoffen en een verminderde bloedcirculatie. Bij mesotherapie wordt met kleine prikjes in de huid een vloeistof met bouwstoffen ingebracht op de plek waar het nodig is. Deze stoffen bestaan uit mineralen, vitamines, aminozuren, nucleïnezuren en co-enzymen en zorgen voor stimulatie van de stofwisseling, neutralisatie van het overschot aan DHT (dihydrotestosteron) en activatie van de bloedcirculatie. Dit resulteert in een verminderde haaruitval en stimulatie van de natuurlijke haargroei. Het haar wordt voller en gezonder.

De basis van mesotherapie is hyaluronzuur, een stof die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. De mesotherapie zorgt er voor dat de stofwisseling gestimuleerd wordt en de bloedcirculatie op gang komt. Al bijna 60 jaar wordt mesotherapie ingezet om werkstoffen op de juiste plaats te krijgen bij pijn en sportblessures. Afgelopen jaren vindt men mesotherapie terug als cosmetische behandeling. Zowel bij mannen als bij vrouwen worden goede resultaten behaald met mezotherapie. Mesotherapie kan helpen om haarverlies te voorkomen bij alopecia androgenetica – mannelijke kaalheid.

De behandeling

Mesotherapie tegen haaruitval is veilig en vrijwel pijnloos. Na onderzoek wordt bepaald of je geschikt bent voor mesotherapie tegen haaruitval. Iedere behandeling duurt ongeveer dertig minuten. Een opbouwkuur bestaat altijd uit een serie van zes behandelingen. Resultaat van mesotherapie is na een volledige behandelcyclus van drie tot vier maanden te verwachten. Voor een blijvend resultaat zijn onderhoudsbehandelingen nodig, gemiddeld om de 5 maanden. Er is geen postoperatieve herstelperiode en ook geen verband nodig.

Eventuele bijwerkingen zijn: blauwe plekjes, een rode huid, een allergische reactie doch deze komen minimaal voor en indien ze wel voorkomen verdwijnen deze in de meeste gevallen al na een paar uur na de behandeling.

Geheim van een fantastische huid

Huidspecialiste Daniëlle deelt haar expertise, tips & de laatste ontwikkelingen met jou.

Inschrijven Nieuwsbrief