[vc_row][vc_column][vc_column_text]

SkinPen Microneedling

SkinPen van Bellus Medical is het eerste micronaaldapparaat dat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration, waarvan klinisch is bewezen dat het acne-littekens in het gezicht veilig en effectief behandelt voor kinderen van 22 jaar en ouder.

Hoe Microneedling werkt

Het veroorzaakt gecontroleerde micro-verwondingen die het natuurlijke wondgenezingsproces van uw lichaam stimuleren, terwijl cellulaire schade wordt geminimaliseerd. Het wondherstelproces bestaat uit drie fasen:

 • Fase I: ontsteking.
  Doorboren van de huid activeert uw immuunsysteem om de wonden te desinfecteren, puin te verwijderen, de bloedstroom te verhogen en nieuw weefsel te maken.
 • Fase II: proliferatie.
  De wond wordt opnieuw opgebouwd met nieuwe granulatiecellen, die deel uitmaken van de extracellulaire matrix. Bovendien ontwikkelt zich een nieuw netwerk van bloedvaten.
 • Fase III: remodelleren.
  De wond wordt vervangen door nieuwe huidweefsels en bloedvaten.

Bekijk hier de video met uitleg

Wat kun je verwachten van de behandeling?

 • Een plan voor optimale resultaten.
  Uw arts kan een procedure aanbevelen op basis van uw individuele doelen. Voor het onderhoud van uw procedure kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
 • Een comfortabele procedure.
  Op basis van uw behoeften zal uw arts waarschijnlijk een actueel verdovingsmiddel op het te behandelen gebied aanbrengen.
 • Een korte proceduretijd.
  De behandeling duurt waarschijnlijk ongeveer 30 minuten.
 • Een mild gevoel.
  De meeste patiënten melden tijdens de procedure slechts de lichte vibratie van SkinPen te voelen.
 • Minimale post-procedure effecten.
  De huid zal onmiddellijk na de procedure lichtroze tot rood lijken, vergelijkbaar met een milde tot matige zonnebrand. Bovendien waren de meest voorkomende behandelingsreacties droogheid, ruwe huid, strakheid, roodheid, jeuk, peeling, ongemak, gevoeligheid en branderigheid. Deze aandoeningen verdwenen na verloop van tijd zonder verdere complicaties. Raadpleeg de patiëntetikettering voor gedetailleerde veiligheidsinformatie.
 • Verzachtende nazorg.
  Uw arts zal Skinfuse ® LIFT verstrekken, een schone, niet-cytotoxische hydrogel die wordt gebruikt om te voorkomen dat de huid na de behandeling uitdroogt.
 • Een effectief post-procedure protocol.
  Uw provider kan een nazorgregime aanbevelen. Vraag naar Skinfuse , het 90-daagse protocol van Bellus Medical dat speciaal is ontwikkeld om uw huid te ondersteunen na micronaaldbehandeling.

Wat is het resultaat?

Hoe ervaart u de behandeling?
De behandeling zal aanvoelen als kleine prikjes in de huid, welke minder pijnlijk zijn dan een rollerbehandeling, en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt er op gevoelige plekken een behandeling uitgevoerd, kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla- Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. ( Crème enkel te verkrijgen op huisartsen recept)

Hoe ziet de huid er na de SkinPen behandeling uit?
Afhankelijk van het soort huidoppervlak en het soort behandeling zal de huid er roze- rood uit gaan zien. Bij sommige huidtype zal dit snel verdwijnen en bij andere huidtype kan het enkele dagen rood blijven. Daarna gaat de huid licht schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen er nu afschilferen en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.[/vc_column_text][vc_column_text]

Gratis deskundig huidadvies

Daniëlle van Kicken is een expert op het gebied huidverjonging, anti-aging, huidverbetering, acne en ongewenste haargroei.  Na een intake-gesprek wordt een passend behandelplan opgesteld én een advies voor de thuisverzorging. 

Maak een afspraak
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]